Kaakklemmen (Bruxisme)

Tandenknarsen (Bruxisme)

Steeds vaker komen clienten bij ons in de kliniek om zich te laten behandelen voor tandenknarsen.

Veel gehoorde klachten zijn het hebben van last van een constante spanning op de kaken, hoofdpijn en ook vaak slijtage van het gebit door het knarsen. Natuurlijk kunnen deze symptomen worden bestreden met bijvoorbeeld een bitje, dat is altijd goed. Maar de oorzaak wordt hiermee niet weggenomen en dat kan wél!

De Masseter (kauwspier) kan vaak goed tot rust worden gebracht met een behandeling met Botox. Het effect van deze spierverslapper is goed merkbaar na gemiddeld 14 dagen en geeft de ontspanning die dan weer zorgt dat de klachten afnemen en vaak ook helemaal verdwijnen.

De behandeling is niet permanent want Botox verdwijnt na verloop van tijd weer uit uw lichaam, maar doordat de kauwspieren tot rust komen verdwijnt ook de constante spanning die zorgt voor de vervelende andere bijkomende klachten. Een behandeling kan ongeveer 3 tot 4 maanden een goed resultaat geven en kan dan weer veilig worden herhaald. Het komt zelfs voor dat de periodes tussen de behandelingen langer kunnen duren omdat de spier die het kaakklemmen veroorzaakt steeds minder actief wordt.

Kom gerust voor een consultafspraak langs zodat wij u alle informatie kunnen geven. U kunt ons natuurlijk ook WhatsAppen, gewoon bellen of een mailtje sturen. (info@barberyclinic.nl of tel 035 203 1572)

U bent welkom!