Oorzaken van een gummy smile
Vaak is de hefspier van de bovenlip te sterk ontwikkeld. De reden dat het tandvlees zichtbaar wordt bij mensen met een gummy smile is, omdat bij het lachen een tweetal hefspiertjes bij uw bovenlip overactief reageren.

Bij een gummy smile komt het (boven)tandvlees bloot wanneer je lacht. Een te sterke hefspier in de bovenlip kan ervoor zorgen dat het tandvlees zichtbaar wordt tijdens het lachen. We spreken dan van een gummy smile of opgetrokken bovenlip. Het is niet altijd omdat je te kleine tanden hebt dat het tandvlees bloot komt te liggen. Soms lijken de tanden gewoon klein bij het lachen, omdat er geen evenwicht is tussen het tandvlees en de bovenlip. Een behandeling door esthetisch tandarts Drs. Barbery met middelen die de spiersterkte verminderen kan voor een gummy smile de oplossing zijn.

Gummy smile behandelen

Om een gummy smile te verhelpen is er geen operatie nodig. Door middel van kleine injecties met spierverzwakkende middelen kan de te sterke hefspier in de bovenlip worden afgezwakt. Dit zorgt ervoor dat de hefspier minder krachtig samentrekt, zodat de bovenlip iets minder omhoog komt bij het lachen. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar bij het lachen, terwijl de natuurlijke gelaatsuitdrukking behouden blijft.

Esthetisch tandarts Drs. Barbery geeft je enkele prikjes, net naast de neus. Hoe sterker de spier, hoe meer de activiteit ervan zal moeten worden beperkt om het optrekken te verminderen. Het aantal eenheden dat is voor je specifieke situatie is dus afhankelijk van de sterkte van de hefspieren. Het doel van de gummy smile behandeling is een natuurlijk resultaat.

Om een natuurlijk resultaat te behalen is het beter om twee behandelingen te doen dan een overkill. Het effect van een kleine ingreep kan heel overtuigend zijn. Er ontstaat meer harmonie rond de mond en de verhouding tot de neus en kin kan daardoor aan aantrekkelijkheid winnen.

Wat zijn de resultaten van de behandeling?

Door de injecties wordt de activiteit van de spier beperkt, waardoor je de lip niet verder meer verder kunt optrekken dan tot net boven de tanden. Het tandvlees toont veel minder waardoor je lach nog mooier wordt. De eerste effecten merk je na ongeveer twee dagen als het ontspannende effect op de lach-spiertjes goed duidelijk wordt. De verbeteringen gaan daarna nog een aantal dagen door. De injecties hebben vier tot negen maanden effect op een gummy smile, daarna dient, indien gewenst, de behandeling te worden herhaald.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Wij denken graag met u mee.

Stuur ons een bericht of bel naar 035-2031572

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.