Humble Smile Foundation

Trots vermelden wij dat Drs. Barbery ambassadrice is van Humble Smile Foundation!

De stichting is een wereldwijde groep van tandheelkundige professionals die hartstochtelijk geloven dat goede mondhygiëne een fundamenteel mensenrecht is. Met deze visie helpen zij veelal kinderen in de meest kwetsbare gebieden over de hele wereld aan een mooie glimlach. Humble Smile Foundation ontwikkelt en levert programma’s en initiatieven die informeren, opleiden en helpen om mondziektes bij kwetsbare mensen te voorkomen. Deze mensen hebben vaak nog nooit een tandenborstel gezien, laat staan gebruikt.

”Het is een grote eer om ambassadrice te zijn van een prachtige stichting als Humble Smile Foundation”, aldus Drs. Barbery. Toen de wegen van Drs. Barbery en Drs. Weiss elkaar kruisten werd meteen duidelijk dat deze samenwerking een perfecte aanvulling is van elkaars wederzijdse missie. Voor Drs. Barbery is het niet anders dan normaal om kansarme kinderen in derde wereld landen gratis tandheelkunde en advies aan te bieden.

Vrijwilligersproject Social Care

Niet iedereen in deze wereld heeft de mogelijkheid om jaarlijks naar een tandarts te gaan. Toch vinden wij dat iedereen de juiste mondverzorging en -gezondheid verdient. Sinds 2012 is Drs. Barbery daarom gestart met het social care programma, waarbij ze gratis tandheelkunde en advies aanbiedt voor diegene waarbij deze mogelijkheid niet vanzelfsprekend is. Het is een grote eer dat Drs. Barbery zelfs sinds kort ambassadrice is van de Humble Smile Foundation, een wereldwijde organisatie voor tandheelkundigen die met veel passie erin geloven dat ieder mens goede mondverzorging en -gezondheid verdient. Dentalcare Everywhere in samenwerking met de Najib Foundation Drs. Barbery is in 2012 en 2013 drie weken lang met de “Dental Truck” van Dentalcare Everywhere naar Marokko gegaan om kinderen kosteloos te behandelen met een tandartsenteam.

Dentalcare Everywhere is een particuliere stichting, opgericht door tandarts Wouter Vriesman, werkzaam bij Welldent Almere. De stichting geeft gratis tandheelkundige hulp aan voornamelijk kinderen in gebieden waar deze hulp niet of nauwelijks aanwezig is. Een ernstig verwaarloosd gebit is een pijnlijke zaak, is esthetisch onwenselijk en leidt in veel gevallen tot sociale isolatie (geen relatie, geen carrièremogelijkheden). Mensen hebben geen geld om er iets aan te laten doen, als er überhaupt al tandheelkundige voorzieningen bereikbaar zijn. De stichting wil iets doen aan deze achterstandssituatie.

Afgelopen vier jaar is de stichting naar Marokko afgereisd. Cabaretier Najib Amhali is als steun met zijn stichting Najib Foundation een samenwerking met Dentalcare Everywhere. Volgens de Najib Foundation is de tandverzorging in Marokko zorgwekkend. Zo heeft maar 18 procent van de Marokkanen een tandenborstel en nog geen 12 procent bezoekt een tandarts. Tijdens alle reizen wordt de mobiele tandartspraktijk/behandel-unit ingezet.

Reis naar Marokko

In september 2013 reisde Drs. Barbery met Dentalcare Everywhere naar het noorden van Marokko. In samenwerking met de Najib Foundation is gedegen tandheelkundige zorg gegeven aan kansarme kinderen in Marokko. De Najib Foundation richtte zich met name op de organisatie van dit project.

Het tandheelkundig team bestaat uit tandartsen en preventiemedewerkers met daarnaast een groot ondersteuningsteam. In 3 weken tijd zijn 800 kindergebitjes behandeld. Ook zijn scholen bezocht in Nador, Al Hoceima en Tanger om kinderen te informeren over het belang van een goed en gezond gebit en om goed te leren poetsen.

Drs. Barbery zou graag nog naar Indonesië, Maleisië of Suriname willen gaan. Wel is het noodzakelijk om samen te werken met een plaatselijke vrijwilligersorganisatie die de communicatie verzorgt en die de kinderen vervoert.

social-care-1
social-care-2

Een mooie lach teruggeven

20 februari 2013: Gisteren ben ik gestart met de behandeling van een 22-jarige jongedame. Naast het feit dat ik niemand zo’n mond-situatie toewens, ben ik ook nog eens erg ontroerd geraakt na het horen van haar ingrijpende levensverhaal. Hierbij kan ik alleen maar zeggen dat ze het dik verdient om kosteloos behandeld te worden… Samen met mijn team ga ik alles op alles zetten om haar aan een mooi en gezond gebit te helpen zodat deze prachtige meid weer kan eten, stralen en genieten van het leven…

22 februari 2013: Afgelopen zondag zijn we bezig geweest met de behandeling van dit lieve 22-jarige meisje. Tandtechnieker Jeroen heeft ons zijn laboratorium beschikbaar gesteld en zijn vrije zondag opgeofferd. De behandeling zou normaliter nog 3 weken langer duren, maar door dit allemaal op 1 dag te doen, zullen de protheses over een paar dagen al klaar zijn.

Ik ben zo verheugd om binnenkort de protheses te plaatsen en dit meisje haar mooie lach terug te geven…En ze is al zo mooi…

26 februari 2013: Vandaag hebben we eindelijk de gebitsprotheses geplaatst. Dit lieve meisje durfde in eerste instantie niet in de spiegel te kijken uit nervositeit. De blik in haar ogen zou ik nooit kunnen vergeten op het moment dat ze naar zichzelf keek en met deze mooie glimlach heb ik meer dan ooit mijn grootste voldoening gehaald uit mijn werk.

Over 3 maanden zie ik haar weer voor een kosteloos gebit op implantaten zodat ze volop van haar jeugd kan genieten zoals elk meisje van 22 dat verdient….