Wat zijn onzichtbare beugels?

Barbery Clinic biedt onzichtbare beugels die je tanden recht maken.De afgelopen tien jaar is er veel veranderd op het gebied van orthodontie. Er is veel belangstelling voor rechte tanden, maar rondlopen met slotjes op je tanden wil eigenlijk niemand. De onzichtbare beugel verplaatst heel geleidelijk je tanden naar de ideale positie. En in een 3d-simulatie kun je vooraf al zien wat het resultaat zal gaan worden.

De beugels draag je steeds twee weken en wisselt ze dan om voor een nieuw setje. Omdat je dat voor een groot deel zelf kunt doen, hoef je niet zo vaak op controle te komen. Barbery Clinic heeft de onzichtbare beugel die je wel ziet zitten.

Hoe werken Clearcaps?

Crowding

Crowding ontstaat wanneer er te weinig ruimte in de kaak is om de tanden naast elkaar te plaatsen. Zonder behandeling kunnen de tanden steeds schever komen te staan. Hierdoor kan tandplak slecht worden verwijderd en kunnen de tanden aangetast raken. Er is verhoogde kans op tandvleesproblemen en kaakbotverlies.

Spleetjes

Ruimte tussen de tanden ontstaat door abnormale groei van het kaakbot. Ook missende tanden kan er ook toe leiden dat tanden gaan verschuiven door de extra ruimte. Hierdoor ontstaan spleetjes tussen de tanden. Er kunnen tandvleesproblemen ontstaan (omdat er geen bescherming is door de tanden), pockets of parodontale problemen.

Kruisbeet

Een kruisbeet ontstaat wanneer je boven- en onderkaak niet goed sluiten. Een of meer boventanden bijten op de binnenkant van je ondertanden. Dat kan in het front zijn of aan de zijkanten. Een kruisbeet kan je tanden beschadigen en tandvleesproblemen veroorzaken. Ook kan verlies van kaakbot ontstaan.

Overjet (‘overbeet’)

Over jet (vaak ‘overbeet’ genoemd) ontstaat wanneer de boventanden over de ondertanden bijten. Meestal is de oorzaak genetisch, een slechte mondgewoonte of is er overontwikkeling van het kaakbot. Een overbeet kan leiden tot tandvleesproblemen en beschadiging en irritatie aan de ondertanden. Ook kan het klachten aan de kaak veroorzaken.

Middenlijn verschoven

Wanneer de middenlijn is verschoven, dan sluiten de centrale boventanden niet mooi aan bij de centrale ondertanden. Dit is visueel minder mooi. Met caps kan de middenlijn worden verplaatst naar de juiste positie, zodat deze centraal in het gezicht staat.

Consult aanvragen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.