PlexR behandeling

PlexR Soft Surgery

Plexr Soft Surgery is een revolutionaire nieuwe technologie waarmee o.a. PlexR ooglidcorrecties kunnen worden uitgevoerd. Deze behandeling kan zonder chirurgie ook de huid liften of bijvoorbeeld littekens en moeder- of pigmentvlekken verwijderen. Bekijk hieronder het overzicht van de mogelijkheden.

 • Hoe werkt PlexR?
 • Bekijk twee PlexR behandelingen
 • Type behandelingen
 • De voordelen
 • PlexR & injectables
 • Over de behandeling
 • Meest toegepaste PlexR behandeling
 • De resultaten
 • Nazorg na de PlexR behandeling

Als één van de eerste cosmetische klinieken in Nederland is Barbery Clinic gespecialiseerd in PlexR Soft Surgery! Wilt u graag een afspraak maken? Stuur een e-mail naar plexr@barberyclinic.nl of bel ons op 035 – 203 1572 en vraag om een consult.

Vraag informatie aan

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hoe werkt PlexR Soft Surgery?

De PlexR Soft Surgery methode is in Italië bedacht door Prof. Dr. Giorgio Fippi en is ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf GMV. In vele landen heeft deze nieuwe technologie de markt van de cosmetische behandelingen radicaal veranderd. Dankzij deze methode is de drempel naar dergelijke behandelingen veel lager. Voor iedereen die bang was voor de traditionele behandeling, is deze veilige procedure een geweldige ontwikkeling.

PlexR is de naam van het medisch plasma apparaat waarmee de PlexR behandeling wordt uitgevoerd. PlexR werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Dit wil zeggen dat bij bijvoorbeeld een PlexR ooglidcorrectie de huid verhit wordt waardoor deze samentrekt. Daarnaast heeft deze veilige methode het positieve effect dat de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en collageenaanmaak. Uw huid wordt dus niet enkel gelift, u krijgt er een huidverbetering bij!

Tijdens een PlexR behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma, dit zijn geïoniseerde gasmoleculen. Er is geen direct contact tussen de huid en het PlexR apparaat, want het apparaat werkt op basis van een elektrische spanningsboog met geladen geïoniseerde plasma. De huid wordt enkel puntsgewijs aangeraakt zonder direct huidcontact. Als reactie op deze bijna aanraking trekken de huidvezels direct samen en ontstaat er een liftend effect. Dit voelt u niet of nauwelijks. Een PlexR behandeling bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones. Het behandelde gebied herstelt snel en er treedt soms een zwelling op.

PlexR biedt drie mogelijkheden, namelijk verjongen, verminderen en elimineren.

Aantal behandelingen

Het aantal PlexR behandelingen dat u nodig heeft voor het gewenste resultaat is afhankelijk van de mate van de overtollige huid, de complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In het consult wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. In veel gevallen is één behandeling al voldoende.

Is het pijnlijk?

Voor PlexR behandelingen waarbij grotere huidzones, gevoeligere plekken (zoals de oogleden, mond en lippen) worden behandeld, wordt er gebruikgemaakt van een goede verdovingscrème. De crème wordt 30 tot 60 minuten voor aanvang van de behandeling aangebracht. De behandeling is hierdoor meer comfortabel. Niet voor niets heet PlexR Soft Surgery, er komen geen injecties of snijwerk aan te pas.

Minimale hersteltijd

De behandelde huid kan een zwelling vertonen die gemiddeld een aantal dagen kan duren. Ook ontstaat er ‘’crusting’’ van de huid. Dit is een veelvoud van minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen gemiddeld binnen zeven tot tien dagen. Tot die tijd kunnen ze redelijk makkelijk bedekt worden, waardoor het een minimale belemmering in het dagelijks leven geeft. Het is wel belangrijk dat de huid, na de behandeling, wordt beschermd met een zonnefactor tegen schadelijke straling van de zon.

Bekijk twee PlexR behandelingen

PlexR behandeling

Mogelijke behandelingen voor PlexR

Barbery Clinic gebruikt de PlexR als effectief alternatief voor onder andere:

 

 • Ooglidcorrecties
 • Facelift en huidverstrakking
 • Lifting van de wenkbrauw
 • Behandeling van actieve acne
Verminderen van;
 • Rokerslijntjes en mondrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Neus lippenplooi
Verwijdering van;
 • Bultjes, wratjes en fibromen
 • Moeder- en pigmentvlekken
 • Acne littekens
 • Keloïden
 • Tatoeages

PlexR is de nieuwe revolutionaire behandelmethode in de esthetische behandelingen en het meest innovatieve medische alternatief voor chirurgische ingrepen. Deze unieke methode is volledig veilig, geschikt voor ieder huidtype en er komen geen mesjes of hechtingen aan te pas, waardoor we PlexR soft surgery kunnen noemen.

PlexR en injectables

De PlexR methode is een perfecte aanvulling voor Barbery Clinic. Daar waar injectables ophouden, kunnen we met een PlexR behandeling de resultaten optimaal ondersteunen en verbeteren. Houden de naalden en substanties van een injectables behandeling u tegen? Met PlexR biedt Barbery Clinic een uniek alternatief voor een chirurgische ingreep. Een PlexR behandeling geeft geen littekens en maakt de huid juist dikker in plaats van dunner dankzij de positieve bijeffecten: celvernieuwing en collageenaanmaak. Het voornaamste doel is natuurlijk verstrakking van de plaatselijke huid.

PlexR behandeling
PlexR behandeling

De voordelen

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de risico’s van de PlexR. Hieruit is gebleken dat het een zeer veilige methode is.

 • Oppervlakkige werking De levende epidermale laag van de huid wordt nooit bereikt, waardoor er geen gevaar is voor een bloeding of huidschade.
 • Geen littekenvorming De plasma-technologie verstrakt de huid zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming.
 • Chirurgisch resultaat Het resultaat is vergelijkbaar met operatieve ingrepen, maar met minimale gezondheidsrisico’s, minder stress en een kortere hersteltijd.
 • Geschikt voor ieder huidtype PlexR is geschikt voor ieder huidtype en alle leeftijdsgroepen.
 • Zwelling Afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak en persoonlijke gevoeligheid voor oedeem.
 • Betaalbaar De behandelingen zijn betaalbaar en daardoor goedkoper dan operatieve ingrepen.
 • Geen mesjes of hechtingen
 • Permanent resultaat

Consult aanvragen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ooglidcorrecties zijn de populairste PlexR behandeling

De meest toegepaste behandeling met PlexR is de ooglidcorrectie (blepharoplastiek). Dit is wereldwijd de meest frequente cosmetische behandeling na de borstcorrectie (mastoplastiek). Door middel van plasmatechnologie wordt de bovenste en overtollige huidlaag verwijderd, die vaak hangt en een typische sombere blik geeft. Na meestal één en soms twee behandelingen is het ooglid gelift en de nieuwe huid strak en elastisch. Het resultaat is direct zichtbaar en de huid is meestal na zeven tot tien dagen al vrij van korstjes.

Tegelijk met een PlexR ooglidcorrectie kunnen andere correcties plaatsvinden, zoals een wenkbrauwlift of verwijdering van kraaienpootjes. Daardoor zal het verjongingseffect nog krachtiger zijn. Raadpleeg één van onze experts voor advies over goedwerkende combinaties voor uw gelaat.

PlexR behandeling
PlexR behandeling

De resultaten

De resultaten van een PlexR behandeling zijn direct zichtbaar en definitief. Een gesublimeerde huid zal niet in staat zijn zich te herstellen van de behandeling, waardoor de resultaten permanent zijn. Permanent en absoluut niet schadelijk. Eerst zal het even schrikken zijn als u kijkt naar de donkere kostjes die gaan ontstaan, maar als dat weg is, houdt u enkel een nieuwe, strakke en gezonde huid over.

Naast het directe effect van lifting en verjonging is er nog een positief effect dat op de lange termijn waargenomen kan worden. Een behandeling met plasma zorgt tegelijkertijd indirect voor biostimulatie in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels gestimuleerd. Dit effect, in combinatie met de herstructurering van het bindweefsel, zal de behandelde regio’s extra boosten in hun stevigheid en volume.

Nazorg

Het is aan te bevelen om de behandelde gebieden te koelen met een icepack om een eventuele zwelling tegen te gaan. Dit het liefst minimaal 20 minuten per keer gedurende de eerste 2 tot 3 dagen.

Het is belangrijk na de behandeling de behandelde gebieden goed te beschermen met een crème die minimaal een SPF 35 (maar liever SPF 50) factor bevat, doet u dit niet dan vergroot u de kans op pigmentvlekjes op en/of in de huid door toedoen van uv-straling (niet door de behandeling zelf).

Vermijd direct zonlicht en ga niet onder de zonnebank tot uw nazorgafspraak. Ook geen saunabezoek, overleg tijdens de nazorgafspraak of deze bezoeken al weer mogelijk zijn voor u.

Bij het reinigen van de behandelde gebieden is het belangrijk niet te wrijven. Aanbevolen wordt om de behandelde gebieden te reinigen met Marseille zeep (aanbevolen door dermatologen). Het beste is om daarbij een zachte gezichts- of oogreiniger te gebruiken, zodat de huid fijn soepel blijft. Met zachte cirkelbewegingen reinigen, hierna de huid droogdeppen (niet wrijven). U kunt nu de crème aanbrengen.

Voor ’s nachts adviseren wij om Vaseline of een crème met Panthenol op de behandelde gebieden aan te brengen of bijvoorbeeld Nestosyl zalf. Circa 4 weken na de behandeling vindt er altijd een nazorgafspraak plaats.

Tijdens deze afspraak bekijkt de PlexR specialist samen met u of het gewenste resultaat is bereikt en bespreekt u samen of er nog vragen of wensen zijn.

Afspraak maken

Bent u benieuwd naar wat een PlexR behandeling voor u kan betekenen? Wij kunnen u helpen met een PlexR ooglidcorrectie, facelift, lifting van de wenkbrauwen, acné behandeling en andere huidverstrakkingen zoals het verminderen van kraaienpootjes, de neus-lippenplooi, mondrimpels en meer. Om een vrijblijvende consultafspraak te maken, kunt u ons contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw afspraak in te plannen en te bevestigen.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.