Wilt u vollere lippen? Wij kunnen uw lippen de verjonging en vergroting geven die u wilt. Onze filler behandeling met hyaluronzuur is een veelgevraagde behandeling, vooral onder jonge vrouwen. De behandeling voor volle lippen is vrij eenvoudig en bestaat uit een aantal injecties in de lippen. Echter door slechte technieken kan het resultaat onnatuurlijk en overdreven overkomen. Drs. Barbery gebruikt een veilige techniek die zorgt voor een subtiele verbetering van uw lippen.

Lippen opvullen is een veilige en comfortabele behandeling

Vroeger werden lippen gevuld met dierlijk collageen. Dit middel was slechts drie maanden effectief en kon bij een zeker percentage van de patiënten aanleiding geven tot allergische reacties. Ook siliconen olie is een tijd populair geweest omdat het een permanente vergroting gaf. Helaas bleken de nadelige bijwerkingen ook van permanente aard.

Natuurlijk hyaluronzuur. Sinds 1996 wordt het overgrote deel van de filler behandelingen in de lippen uitgevoerd met veilig hyaluronzuur. Dit huideigen middel houdt vocht vast en geeft een langdurig maar niet permanent effect. Doordat het voor 99% identiek is aan menselijk hyaluronzuur, herkent het lichaam dit materiaal niet als vreemd en wordt de vulling goed verdragen.

Neem foto’s van het gewenste resultaat mee naar het consult. We kunnen dan een afgewogen advies geven of het gewenste resultaat haalbaar is en of het bij de vorm van uw gezicht past. Omdat de esthetiek van de lippen zeer nauw ligt behandelen we in de regel de onderlip en de bovenlip.

Kleine hoeveelhedenOm vollere lippen te krijgen die er natuurlijk uitzien gebruikt Drs. Barbery kleine hoeveelheden hyaluronzuur. Vooral dunne bovenlippen kunnen er onnatuurlijk uit gaan zien als de lippen teveel worden opgespoten.

Lichte verdoving. Het gebied rond de mond is van nature erg gevoelig. Wij vinden het belangrijk dat uw behandeling zo comfortabel mogelijk is. Voor de lippen houdt dat in dat wij met lokale verdoving de lippen gevoelloos maken. Een lipvergroting hoeft namelijk echt geen pijn te doen. Ook de verdovingsprikken zijn nauwelijks voelbaar door de speciale techniek die wij hanteren. Mocht u er geen prijs op stellen verdoofd te worden met injecties, dan is een voorbehandeling met verdovende crème ook een optie.

Smalle lippen geven een harde uitstraling

Smalle lippen zijn voor een groot deel aangeboren, maar ook andere factoren spelen een rol. Sommige kun je beïnvloeden en andere niet.

Leeftijd. De ouder wordende huid is steeds minder rekbaar en raakt kwetsbaarder. De huid maakt steeds minder natuurlijke oliën aan waardoor hij steeds droger en meer gerimpeld wordt. Naarmate je ouder wordt is er ook steeds minder vet aanwezig in de diepe lagen van de huid. Dit geeft een losse, slappe huid die minder bestand is tegen de zwaartekracht. Dit geldt ook voor de lippen. Naarmate je ouder wordt, verliezen de lippen volume.

Ultraviolet licht. Zonlicht bestaat onder andere uit ultraviolet licht. Ultraviolet licht is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering van de huid. Ultraviolet licht breekt het bindweefsel van de huid af. Het bindweefsel van de huid bestaat uit collageen en elastine vezels en is vooral te vinden in de diepe lagen van de huid. Zonder de ondersteuning van het bindweefsel verliest de huid zijn kracht en elasticiteit.

Subtiele aanpassing van het lipvolume

Lippen opvullen met lip fillers brengt volume en vorm terug aan uw mond. De meeste dames (en heren) willen een subtiele vergroting van het lipvolume, geen overdreven dikke lippen maar vollere lippen die er natuurlijk uitzien.

Ook de onderlip komt voor lipvergroting in aanmerking, hoewel deze meestal meer volume heeft dan de bovenlip. Voor een natuurlijk mooi effect is het altijd belangrijk uw onderlip voller of even vol te laten (of te maken) in vergelijking met uw bovenlip.

Natuurlijke balans. Met een lipbehandeling kan een subtiele lipvergroting worden gerealiseerd en voelen de lippen zachter en gladder aan, doordat de natuurlijke balans van de lippen wordt hersteld. En dat alles in één eenvoudige behandeling.

Wat zijn de mogelijkheden voor vollere lippen?

Het opvullen van lippen kan gericht zijn op vergroten van uw lip volume (het rode deel, ook wel “vermillion” genoemd) en op het accentueren van de randen van de lippen (“vermillion grens”). Zie de afbeelding met verschillende varianten.

De volgende behandelingen van uw lippen zijn mogelijk (zie de afbeelding):
  • De “filtrum” kolommen tussen neus en bovenlip lineair verhogen
  • De “filtrum” kolommen verhogen door kleine horizontale injecties
  • De lipranden duidelijker maken
  • Kleine hoeveelheden hyaluronzuur buiten de randen om “schaduw” te verminderen
  • Lippen voller maken door directe injectie in de lippen
  • Een combinatie van bovenstaande technieken

Resultaat

De resultaten van de lip filler behandeling zijn afhankelijk van veel factoren. Helaas stopt het verouderingsproces niet. Het is dus noodzakelijk dat u de behandelingen herhaalt om het effect te behouden. Uw tevredenheid is afhankelijk van de verwachtingen die u heeft. Sommige verwachtingen kunnen niet ingevuld worden.

Zes maanden. Als uw lippen minder smal zijn, krijgt u een vriendelijkere en frissere uitstraling. Fabrikanten van fillers geven vaak zes maanden garantie op het behandeleffect. In de praktijk houdt het resultaat bij de lippen inderdaad zo’n zes maanden aan. Op andere plekken blijft het effect langer behouden. Omdat de lippen constant bewegen, verdwijnt de filler sneller dan op andere gebieden in uw gezicht.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Wij denken graag met u mee.

Stuur ons een bericht of bel naar 035-2031572

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.