Lipfillers

Lippen laten opvullen met fillers: dit moet je weten

Ben je nooit echt happy geweest met je lippen? Je vindt ze te dun en fantaseert van jongs af aan al over vollere lippen. Of je hebt altijd volle lippen gehad, maar door veroudering hebben ze door de jaren heen hun volume verloren. Met wat handige make-uptrucjes kun je ze natuurlijk wel wat voller laten lijken, maar dat moet je altijd bijwerken en op blijven letten dat je make-up nog goed zit. Een andere optie is het kiezen voor lip fillers. Voor sommige mensen een grote stap, het is daarom belangrijk om je van te voren goed voor te bereiden op deze cosmetische ingreep.

Wat is een lip filler?

Een lip filler is een heldere gel die in kleine hoeveelheden in de lippen wordt geinjecteerd om de vorm en structuur te verbeteren. Moderne lip fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur, dat sterk lijkt op het hyaluronzuur dat in het lichaam voorkomt. Een voordeel daarvan is dat de kans op een allergische reactie minimaal is, omdat het een lichaamseigen stof is. Bij Barbery Clinic wordt er gewerkt met het bekende filler merk Restylane Kysse ®. Het effect van deze filler blijft minimaal 6 maanden zichtbaar in de lippen. Lip fillers zijn dus niet permanent. Nog een groot voordeel is dat de filler de lippen gelijk rehydrateren, waardoor ze er weer stralend uit zien.

Wat houdt een lip filler behandeling in?

Voor de behandeling wordt een eventuele verdoving met je besproken. Iedereen heeft verschillende voorkeuren en is in meerdere of mindere mate gevoelig. Bij Barbery Clinic wordt er gebruik gemaakt van twee type verdovingen: een verdovingscrème of een binnensmondse verdoving via een injectie. Na de verdoving kan er gestart worden met de behandeling. De behandeling zelf duurt meestal tussen de 15-30 minuten en geeft direct resultaat. De gel wordt met een zeer fijne naald langzaam en volgens een specifiek patroon in de huid geïnjecteerd. Direct na de behandeling wordt de huid gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te verkrijgen. Er kan een lichte zwelling ontstaan, maar met 1 á 2 dagen zie je hier niks meer van.

Nazorg

Bij Barbery Clinic wordt er na de behandeling gelijk een nazorg afspraak met je gemaakt. De afspraak vindt altijd twee weken na de behandeling plaats. Na twee weken is de lip filler goed opgenomen door het lichaam en kan Drs. Barbery het resultaat goed beoordelen.