Cleaning

Een goede huid begint bij jezelf

Helaas kent niet iedereen het belang van een goede huidverzorging. Maar wanneer je je huid op de juiste manier verzorgt, ziet hij er veel frisser en gezonder uit en voorkom je snelle huidveroudering. Om de huid in goede conditie te brengen en te houden, hebben wij de volgende 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Zorgvuldig reinigen

Het reinigen is de eerste stap in de basisverzorging van de huid. Het is belangrijk om je gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds zorgvuldig te reinigen. Haal dus ook echt iedere avond je make-up eraf. Wist je dat 40% van de vrouwen dit niet doet?! Gebruik bij het reinigen van de huid een milde zeep in combinatie met lauw water, om een droge, schilferachtige huid te voorkomen. Voor het gezicht geldt bijna hetzelfde: maak je gezicht eerst vochtig met lauw water en gebruik daarna een milde, hydraterende reinigingslotion.

Beschermen

Elke dag wordt de huid blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Het is noodzakelijk om je huid hiertegen goed te beschermen door middel van een dagcrème. Met name de zon kan erg schadelijk zijn voor je huid. Gebruik dus altijd de juiste factor als je de zon in gaat, dit is afhankelijk van het type huid. De één heeft een zeer lichte huid, de ander een getinte huid. Vergeet ook de lippen niet te beschermen tegen de zon met een ‘Sun Protection Factor’ lippenbalsem.

Juiste verzorging

Om de juiste huidverzorging toe te passen, kies je producten die aangepast zijn aan jouw type huid. Verschillende huidtypen zijn: een normale huid, een droge huid, een gevoelige huid of een vette huid. Een goede dag- en nachtcrème helpt je om je huid soepel te houden en door af en toe een gezichtsmasker te gebruiken krijgt je huid een extra ‘boost’. Ook is het één- tot tweemaal per week scrubben geen overbodige luxe, het verwijdert de dode huidcellen en het maakt de huid weer glad en zuiver.

Goede nachtrust

Door je werk, gezin, je sociale leven en uitstapjes worden de dagen alsmaar langer en nemen de uren slaap steeds meer af. Na een kort nachtje slapen zal het resultaat voor de spiegel niet fijn zijn: een doffe teint, vermoeide trekken, gezwollen ogen en kringen. Door het vele herhalen van een te korte nachtrust zal op de lange termijn de huidveroudering versnellen. Een goede nachtrust is voor een mooie, jonge huid dus van groot belang.

Gezonde levensstijl

Je levensstijl bepaalt de algehele gezondheid van je lichaam en dus ook die van je huid. Helaas zijn er genoeg factoren die meehelpen om de huidkwaliteit te verminderen, denk aan: teveel alcohol, roken, teveel suikers, te weinig beweging en stress. Wie gezond eet en drinkt, regelmatig beweegt en stress zo veel mogelijk vermijdt, houdt de huid zo lang mogelijk fris en stralend.