Vereniging Dento Faciale Esthetiek

De Nederlandse Vereniging voor Dento Faciale Esthetiek (NVDFE) is de vereniging van tandartsen en tandartsspecialisten die zijn opgeleid om injectables toe te passen voor cosmetische doeleinden.

Tandarts Drs. Barbery heeft een post-doctorale injectables opleiding gevolgd bij Implacademy en is lid van de NVDFE.

De NVDFE heeft de “Richtlijn Injectables voor Tandartsen en Tandartsspecialisten” ontwikkeld. Deze richtlijn kunt u hier downloaden.

300 tandartsen en tandartsspecialisten

Gecertificeerde opleiding. Meer dan 300 BIG-geregistreerde tandartsen en tandartsspecialisten zijn vanaf 2011 opgeleid om injectables toe te kunnen passen voor zowel cosmetische als tandheelkundige doeleinden. Injectables zijn bio-identieke fillers (zoals hyaluronzuur) en spierverslappende middelen (zoals botuline toxine).

Internationaal gezien zijn injectables in het gezicht het mede werkterrein van de tandarts en tandartsspecialist. Wereldwijd wordt ongeveer de helft van deze behandelingen door tandartsen en tandartsspecialisten verricht. In Engeland en de Verenigde Staten behoren injectables volledig tot de competentie van de tandarts en tandartsspecialist.

Gedegen kennis en ervaring

Anatomie hoofd en hals centraal Bij een tandarts staat het hoofd en hals gebied tijdens de academische studie duidelijk centraal. Het onderdeel anatomie is daarbij altijd gebaseerd op het uitgebreid ontleden van humane hoofden, dagelijks, gedurende enkele weken. Studenten werken hierbij in koppels op een hoofd. Tandartsspecialisten verdiepen deze vaardigheden.

Gevoel voor esthetiek.Gedegen kennis van de anatomie, vascularisatie en innervatie van het gezicht is daarom bij de tandarts en tandartsspecialist gewaarborgd. De tandarts en tandartsspecialist ontwikkelt een specifiek gevoel voor esthetiek van het aangezicht, omdat dit zijn of haar werk terrein is, waarbij de mond en de omgevende structuren een belangrijke rol spelen. De kleur, vorm en morfologie van de gebitselementen spelen een cruciale rol in de perceptie van het welbevinden van de patiënt.

Dagelijks werkterrein

Verhoudingen van het gezicht. Ook de lipvulling en verhoudingen binnen de onderste gelaatshoogte in relatie met de erboven gelegen structuren zijn het dagelijkse werkterrein van de tandarts. Of dit nu kronen, bruggen, vullingen, implantaten of gebitsprothesen betreffen, de expertise van de tandarts en tandartsspecialist als behandelaar is hier hoog.

Fijn motorisch handelen.Een tandarts moet over een vrijwel perfecte motoriek beschikken. Er is geen ander medisch beroep waar de behandelaar constant en onafgebroken tijdens zijn werkdag zich met dit fijn motorisch handelen bezighoudt.

Barbery Clinic en Esthetiek

Bij Barbery Clinic bent u van harte welkom voor zowel cosmetische als therapeutische behandelingen met botuline toxine en filters. Kijk voor al onze behandelingen op de injectables pagina.