PlexR behandeling

PlexR Soft Surgery

Plexr Soft Surgery is een revolutionaire nieuwe technologie waarmee o.a. ooglidcorrecties kunnen worden uitgevoerd. Deze behandeling kan zonder chirurgie ook de huid liften of bijvoorbeeld littekens en moeder of pigmentvlekken verwijderen. Bekijk hieronder het overzicht van de mogelijkheden.
 • Hoe werkt PlexR?
 • Bekijk twee PlexR behandelingen
 • Type behandelingen
 • De voordelen
 • PlexR & injectables
 • Over de behandeling
 • Meest toegepaste PlexR behandeling
 • De resultaten
 • Nazorg na de PlexR behandeling
Als één van de eerste cosmetische klinieken in Nederland is Barbery Clinic gespecialiseerd in PlexR Soft Surgery! Stuur een e-mail naar plexr@barberyclinic.nl of bel ons op 035 – 203 1572 en vraag naar een consult.

Hoe werkt PlexR Soft Surgery?

De methode is in Italië bedacht door Prof. Dr. Giorgio Fippi en ontwikkeld is door het Italiaanse bedrijf GMV. In vele landen heeft deze nieuwe technologie de markt van de cosmetische behandelingen radicaal veranderd. Hierdoor is de drempel naar dergelijke behandelingen veel lager en voor iedereen die bang was voor de traditionele behandeling is deze veilige procedure een geweldige ontwikkeling.

PlexR werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Tijdens een PlexR behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekken de huidvezels direct samen en ontstaat er een liftend effect. Dit voel je niet of nauwelijks. Een behandeling met PlexR bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones.

PlexR biedt drie mogelijkheden, namelijk verjongen, verminderen en elimineren.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate van de overtollige huid, de complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In het consult wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. In veel gevallen is één behandeling al voldoende.

Is het pijnlijk?

De behandeling is in principe pijnvrij. Voor behandelingen waarbij grotere huidzondes, gevoeligere plekken (zoals de oogleden, mond en lippen) kan er gebruik worden gemaakt van een verdovingscrème. De crème wordt 30 tot 60 minuten voor aanvang van de behandeling aangebracht.

Minimale hersteltijd

De behandelde huid kan een lichte zwelling vertonen die een aantal dagen kan duren. Ook ontstaat er ‘’crusting’’ van de huid. Dit is een veelvoud van minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen meestal binnen zeven tot tien dagen. Tot die tijd kunnen ze redelijk gemakkelijk bedekt worden, waardoor het geen al te grote belemmering in het dagelijks leven geeft. Het is wel belangrijk dat de huid, na de behandeling, wordt beschermd met een zonnefactor tegen schadelijke straling van de zon.

Bekijk twee PlexR behandelingen

PlexR behandeling

Mogelijke behandelingen voor PlexR

Barbery Clinic gebruikt de PlexR als effectief alternatief voor onder andere:
 • Ooglidcorrecties
 • Facelift en huidverstrakking
 • Lifting van de wenkbrauw
 • Behandeling van actieve acne
Verminderen van;
 • Rokerslijntjes en mondrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Neus lippenplooi
Verwijdering van;
 • Bultjes, wratjes en fibromen
 • Moeder- en pigmentvlekken
 • Acne littekens
 • Keloïden
 • Tatoeages
PlexR is de nieuwe revolutionaire behandelmethode en het meest innovatieve alternatief voor chirurgische ingrepen. Deze unieke methode is volledig veilig, geschikt voor ieder huidtype en er komen geen mesjes of hechtingen aan te pas.

PlexR en injectables

De PlexR is een perfecte aanvulling voor Barbery Clinic. Daar waar injectables ophouden kunnen we met een PlexR behandeling de resultaten optimaal ondersteunen en verbeteren. Houden de naalden en substanties van een injectables behandeling je tegen? Met PlexR biedt Barbery Clinic een uniek alternatief.

PlexR behandeling
PlexR behandeling

De voordelen

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de risico’s van de PlexR. Hieruit is gebleken dat het een zeer veilige methode is.

 • Oppervlakkige werking De levende epidermale laag van de huid wordt nooit bereikt, waardoor er geen gevaar is voor een bloeding of huidschade.
 • Betaalbaar De behandelingen zijn betaalbaar en daardoor goedkoper dan operatieve ingrepen.
 • Geen littekenvorming De plasma-technologie verstrakt de huid zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming.
 • Chirurgisch resultaat Het resultaat is vergelijkbaar met andere invasieve en operatieve ingrepen, maar met minimale gezondheidsrisico’s, minder stress en een kortere hersteltijd.
 • Geschikt voor ieder huidtype PlexR is geschikt voor ieder huidtype en alle leeftijdsgroepen (met een minumleeftijd).
 • Minimale zwelling Afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak en persoonlijke gevoeligheid voor oedeem.
 • Geen mesjes of hechtingen
 • Permanent resultaat

Ooglidcorrecties zijn de populairste PlexR behandeling

De meest toegepaste behandeling met PlexR is de ooglidcorrectie (blepharoplastiek). Dit is wereldwijd de meest frequente cosmetische behandeling na de borstcorrectie (mastoplastiek). Door middel van plasmatechnologie verwijdert de bovenste en overtollige huidlaag, die vaak hangt en een typische sombere blik geeft. Na één tot twee behandelingen is het ooglid gelift en de nieuwe huid strak en elastisch. Het resultaat is direct zichtbaar.

Tegelijk met een ooglidcorrectie kunnen andere correcties plaatsvinden, zoals een wenkbrauwlift of verwijdering van kraaienpootjes. Daardoor zal het verjongingseffect nog krachtiger zijn.

PlexR behandeling
PlexR behandeling

De resultaten

De resultaten zijn direct zichtbaar en definitief. Een gesublimeerde huid zal niet in staat zijn zich te herstellen van de behandeling, waardoor de resultaten permanent zijn.

Naast het directe effect van lifting en verjonging is er nog een positief effect dat op de lange termijn waargenomen kan worden. Een behandeling met plasma zorgt tegelijkertijd indirect voor biostimulatie in de huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels gestimuleerd. Dit effect, in combinatie met de herstructurering van het bindweefsel, zal de behandelde regio’s extra boosten in hun stevigheid en volume.

Nazorg

Het is aan te bevelen om de behandelde gebieden te koelen met een icepack om een eventuele zwelling tegen te gaan. Dit doe je minimaal 20 minuten per keer gedurende de eerste 2 tot 3 dagen.

Je dient na de behandeling de behandelde gebieden te beschermen met een crème die minimaal een SPF 50 factor bevat, doe je dit niet dan vergroot je de kans op pigmentvlekjes op en/of in de huid

Vermijdt direct zonlicht en ga niet onder de zonnebank  vanaf de behandeldag tot minimaal aan de nazorgafspraak. Ook geen saunabezoek tot aan de nazorgafspraak.

Bij het reinigen van de behandelde gebieden is het belangrijk niet te wrijven. Aanbevolen wordt om de behandelde gebieden te reinigen met Marseille zeep (aanbevolen door dermatologen). Het beste is om daarbij een zachte gezichts- of oogreiniger te gebruiken, zodat de huid fijn soepel blijft. Met zachte cirkelbewegingen reinigen, hierna de huid droogdeppen (niet wrijven), u kunt nu uw crème aanbrengen.

Voor ’s nachts adviseren wij om Vaseline of een crème met Panthenol op de behandelde gebieden aan te brengen of bijvoorbeeld Nestosyl zalf. Ongeveer vier weken na de behandeling vindt er altijd een nazorg afspraak plaats.

Tijdens deze afspraak bekijkt de PlexR Specialist samen met jou of het gewenste resultaat is bereikt en bespreek je samen of er nog vragen of wensen zijn.