PlexR werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Tijdens een PlexR behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekken de huidvezels direct samen en ontstaat er een liftend effect.

PlexR behandeling

BEHANDELING MET PLEXR

Aantal behandelingen Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate van de overtollige huid, de complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In het consult wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. In veel gevallen is één behandeling al voldoende.

Is het pijnlijk? De behandeling is in principe redelijk pijnvrij. Voor behandelingen waarbij grotere huidzones, gevoeligere plekken (zoals de oogleden, mond en lippen) kan er gebruik worden gemaakt van een verdovingscrème. De crème wordt 30 tot 60 minuten voor aanvang van de behandeling aangebracht.

Minimale hersteltijd De behandelde huid kan een lichte zwelling vertonen die gemiddeld twee tot drie dagen kan duren. Ook ontstaat er ‘’crusting’’ van de huid. Dit is een veelvoud van minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen meestal na ca. zeven dagen. Tot die tijd kunnen ze redelijk gemakkelijk bedekt worden met een goede foundation, waardoor het vrijwel geen belemmering in het dagelijks leven geeft. Het is wel belangrijk dat de huid, na de behandeling, wordt beschermd met een goede zonnefactor tegen schadelijke straling van de zon.

Meest toegepaste behandeling

De meest toegepaste behandeling met PlexR is de ooglidcorrectie (blepharoplastiek). Dit is wereldwijd de meest frequente cosmetische behandeling na de borstcorrectie (mastoplastiek). Door middel van plasmatechnologie verwijdert de bovenste en overtollige huidlaag, die vaak hangt en een typische sombere blik geeft. Na één tot twee behandelingen is het ooglid gelift en de nieuwe huid strak en elastisch. Het resultaat is direct zichtbaar.

Tegelijk met een ooglidcorrectie kunnen andere correcties plaatsvinden, zoals een wenkbrauwlift of verwijdering van kraaienpootjes. Daardoor zal het verjongingseffect nog krachtiger zijn.

PlexR behandeling

De resultaten

De resultaten zijn direct zichtbaar en definitief. Een gesublimeerde huid zal niet in staat zijn zich te herstellen van de behandeling, waardoor de resultaten permanent zijn.

Naast het directe effect van lifting en verjonging is er nog een positief effect dat op de lange termijn waargenomen kan worden. Een behandeling met plasma zorgt tegelijkertijd indirect voor biostimulatie in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels gestimuleerd. Dit effect, in combinatie met de herstructurering van het bindweefsel, zal de behandelde regio’s extra boosten in hun stevigheid en volume.

Bekijk twee PlexR behandelingen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Wij denken graag met u mee.

Stuur ons een bericht of bel naar 035-2031572

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.