Botox

Misvattingen over Botox

Wist je dat Botox ervoor zorgt dat je je gezicht niet meer kunt bewegen? Of wist je dat Botox voor altijd in je lichaam blijft? Er zijn tot op de dag van vandaag nog steeds veel misvattingen over Botox. Kennelijk is er nog een hoop onduidelijk over deze cosmetische ingreep. In deze blog helpen we de meest bekende misvattingen over Botox de wereld uit.

Alle rimpels zijn direct verdwenen met botox

Dat valt even tegen, je loopt namelijk na de Botoxbehandeling met evenveel rimpels de kliniek weer uit als dat je naar binnen bent gegaan. Het duurt zeker 2 á 3 dagen voordat de Botox gaat werken. Wees dus de eerste dagen niet bang dat de behandeling helemaal voor niks is geweest. Als de Botox eenmaal zijn werk doet, merk je gelijk dat je spieren een stuk meer ontspannen. Vanaf dat moment kun je je gaan verheugen op het verdwijnen van de bijbehorende rimpels.

Botox is permanent

Mensen die nog nooit een Botoxbehandeling hebben ondergaan denken misschien dat Botox permanent is. Het tegendeel is waar: Botox breekt zich na ongeveer 3 á 4 maanden op natuurlijke wijze af door het lichaam. Drs. Barbery adviseert daarom ook om na ongeveer 3 maanden weer een nieuwe afspraak te maken om de Botoxbehandeling te herhalen. Dit maakt Botox een tijdelijke, maar goede oplossing tegen veroudering van de huid.

Botox haalt alle expressie weg uit je gezicht

Het zijn vooral de spieren in je voorhoofd en je fronsrimpel die je het meest gebruikt als je verbaasd, vragend of boos kijkt. En zelfs als je die rimpels hebt behandeld met Botox, betekent dit niet automatisch dat je helemaal geen emoties meer kunt vertonen. Dit hangt namelijk helemaal af van de hoeveelheid Botox er tijdens de behandeling gebruikt wordt. Drs. Barbery luistert altijd goed naar de wensen van de cliënt en zal daar een passend advies aan geven.

Botox is alleen geschikt voor het bovenste gedeelte van je gezicht

Botox is niet alleen uitermate geschikt om de spieren in het voorhoofd mee te behandelen, bij Barbery Clinic bieden we nog veel meer behandelingen aan waar gebruik wordt gemaakt van Botox. Zo wordt de ‘gummy smile’ behandeld met Botox, maar ook voor kuiltjes in de kin is Botox dé oplossing.