Heb je last van overmatig transpireren? Dit kun je vooral merken onder de oksels. Overmatige transpiratie, als medische term bekend als hyperhidrose of hyperhidrosis, kan een grote negatieve invloed hebben op je sociale leven.

Herken je dit?
  • Je moet vaak kleding wisselen
  • Je neemt extra kleding mee als je op stap gaat
  • Je gebruikt absorberend materiaal onder de kleding
  • Sterke antiperspirante middelen en deodorants helpen niet genoeg
  • Overmatig zweten heeft een negatieve invloed op je leven
  • Je kunt er zelfs onzeker door worden!

Je hoeft hier echt niet mee rond te lopen. Wij kunnen dit goed behandelen, zodat overmatig transpireren onder de oksels verleden tijd zal worden.

Wat te doen tegen overmatig zweten?

Meestal is de oorzaak van uw overmatige transpiratie niet bekend. Onder de oksels transpireert u veel en vormen natte onprettige plekken in uw kleding. De oplossing hiervoor is echter vrij simpel.

Wij kunnen de overactieve werking van de zweetklieren in het okselgebied verzwakken door middel van injecties met spierontspanners. Dit leidt ertoe dat de overmatige transpiratie in het behandelde gebied met ongeveer 95% gereduceerd wordt. Deze behandeling heeft geen invloed op de transpiratie elders op het lichaam. Zo blijft het afkoelingsmechanisme van het lichaam en uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact.

Nadat de prikplaatsen zijn afgetekend, krijgt u een aantal prikjes per oksel. Een anti-transpiratie behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, hoewel de pijnervaring per persoon verschilt. Er is geen verdovingscrème nodig. De behandeling tegen zweetoksels duurt ongeveer 20 minuten.

Wat moet u weten van de behandeling tegen zweetoksels

Wij behandelen het okselgebied met injecties. Wij gebruiken een geregistreerd geneesmiddel, wat al dertig jaar gebruikt wordt en op de lange termijn beschouwd mag worden als veilig geneesmiddel.

Zwangere vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen mogen niet behandeld worden. Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van (btx) injecties bij een behandeling tegen overmatig zweten.

Het optimale effect van de behandeling bereikt u na 2 weken. De hoogte van de concentratie waarmee u behandeld bent en de mate van zweten voor de behandeling bepalen of u helemaal droog wordt na een behandeling tegen overmatig zweten. De meeste mensen zijn de eerste maand na de behandeling helemaal droog.

Dit middel (btx) heeft een tijdelijk effect op de zweetklieren. Om van het optimale resultaat te blijven genieten, dient u na gemiddeld zes maanden weer behandeld te worden. Hoe vaker u behandeld wordt, des te langer heeft u plezier van de behandeling. Soms wel tot 12 maanden! Ook zweet u minder heftig dan voorheen, zeker na een aantal anti-transpiratie behandelingen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Wij denken graag met u mee.

Stuur ons een bericht of bel naar 035-2031572